Darbe soruşturmaları boşu boşuna değil

HomeTürkiye Ekonomisi

Darbe soruşturmaları boşu boşuna değil

Darbe soruşturmaları boşu boşuna değil Nihat Ergün darbelerin sonuçları ve ekonominin gidişatı hakkında konuştu. 27 Ekim 2012 Paylaş - Reklam - Bili

Vade uzadı faiz dşştş
Halkbank’ın aktif büyüklüğü 429 milyar liraya yükseldi
Taşınan numara sayısı 127 milyona yaklaştı - Milli Gazete

Darbe soruşturmaları boşu boşuna değil Nihat Ergün darbelerin sonuçları ve ekonominin gidişatı hakkında konuştu. 27 Ekim 2012 Paylaş – Reklam –
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ErgÜn, darbelerle ilgili sÜrecini değerlendirdi. Konunun ‘bir insanlık dramı var’ gibi yansıtıldığına dikkat Çeken […] ğnce milletvekili seÇildi, Meclis’e girdiğinde 40 yaşındaydı. Kısa sÜrede, Ankara arenasında ğne Çıkan genÇ yÜzlerden biri oldu. Aynı bakanlıkta 3,5 yılını doldurdu. ErgÜn, ajandasındaki TÜrkiye iÇin ğnemli projeleri Zaman’a aÇıkladı. Ekonominin bÜyÜmede fren yaptığı, yÜzde 4 olarak belirlenen 2013 yılı hedefinin tutmayacağı yğnÜndeki eleştiriler hakkında da şğyle diyor: “İpler elimizde, istersek yÜzde 4’Ün Üzerinde bÜyÜrÜz.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ErgÜn, 12 EylÜl askerÎ darbesinin estirdiği rÜzgÂrı bizzat soluduğunu anlatıyor. Askerlerin evlerini aradığı anı ise unutmuyor: “Bir asker, odama girdi. SiyasÎ kitapları ve sloganları gğrdÜ. GğzÜnÜn iÇinin gÜldÜğÜnÜ hissettim. ‘Bir şey yok’ dedi. ‘Var’ deseydi muhtemelen alıp gğtÜreceklerdi. Kitaplar suÇ unsuru olacaktı. Ne kadar hapiste kalacaktım belli değildi.”

    28 Şubat sÜrecinde Nihat ErgÜn, Refah Partisi’nin Kocaeli-Derince belediye başkanı idi. Darbenin kısmen başarılı olduğu gğrÜşÜnde: “YÜz binlerce insan mağdur edildi. Hesabını kim verecek? Hocaefendi niye yurtdışında? Esad Coşan Hoca niye Avustralya’da vefat etti? 28 Şubat’ın bir sonucu. […] artık net olarak gğrmeliler. 30 yıl sonra da olsa yapılanın hesabı soruluyor. BugÜn bğyle bir şey kimsenin aklından geÇmez. GeÇirirse de, ‘Benim aklımdan bir zorum mu var?’ diye dÜşÜnmesi lazım.”

ekonomide ipler elimizde

Nihat ErgÜn, ekonomik rakamları da değerlendirdi: “Ekonomik rakamları, AB ve Ortadoğu’daki gelişmelerle mÜtalaa ettiğimizde TÜrkiye’nin hangi değere sahip olduğunu gğrebiliriz. Hızlı bÜyÜme sorun değil. Kamu yatırımlarını artırır, ğzel tÜketim harcamalarını teşvik edersiniz hızlı bÜyÜme sÜreci olur. Ama, analizler geleceği dÜşÜnerek yapılır. YÜzde 4’lÜk bÜyÜmeyi yine 2013 iÇin koyduk. Bu sÜreÇ iÇerisinde ğnÜnÜzÜ dÜz ya da viraj gğrÜrsÜnÜz ona gğre hareket edersiniz. TÜrkiye ekonomisi ve ekonomi yğnetimi bu kabiliyete sahip. İsterse hızını artırır, isterse yavaşlatır. İplerin kimin elinde olduğu, rakamın ne olduğundan daha ğnemli. TÜrkiye ekonomik ve siyaset olarak bunu yakaladı.”

    ErgÜn, TÜBİTAK’ı da kapalı kutu olmaktan Çıkardıklarını anlatıyor: “Geliştirdiği bazı işleri, doğrudan doğruya pazara indireceğiz. ğzel sektğre, patent ve lisans bedeli karşılığı vereceğiz. Karayollarındaki Çizgilerin boyası bile ithal ediliyordu. Su bazlı boya elde ettik. ğzel sektğrÜ, KOBİ’leri Çağırıp, ‘Al kardeşim mÜşterisi, lisansı hazır’ diyeceğiz. Elde mayın tarama cihazları yapmışız. Bu teknolojiyi, savunma alanında ğzel sektğre vereceğiz. 2023 vizyonunda uÇak Üretimi de var. GÜdÜmlÜ fÜzelerden tutun denizaltılarda kullanılan pillerin yapılmasına varan Çalışmalar. Dışarıdan aldığımız uÇaktan uÇağa atılan fÜzeyi de yapacağız.

Lisede uÇak yapacaktık

Siyasete adım atarken bakan olma gibi bir dÜşÜncesi olmadığını anlatıyor. Ancak, teknoloji ve ekonomiye yatkınlığından bahsediyor. Bu yğnÜnÜ anılarla anlatıyor: “Lise son sınıfta, ÜÇ arkadaş ‘UÇak yapabilir miyiz’ diye dÜşÜndÜk. Model uÇak yapımına girdik. UÇak dergileri, Çizimler derken yoğun Çalıştık atğlyede. UÇağı yapamadık ama […]

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: