“İzmir e-ticarette atak yapmalı”

HomeTürkiye Ekonomisi

“İzmir e-ticarette atak yapmalı”

SELDA AK ge İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis salonunda ‘İzmir’de E-ticaret Zirvesi 2019’ etkinliği düzenled

69 bin işletmeye destek
“Afetler Can Almaya Devam Ediyor. Bu yıl sadece yaz aylarında 29 vatandaşımız sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.”
KOBİ’lere kredide üst limit 10 katına çıkarıldı, vade 60 aya uzatıldı

SELDA AK
ge İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis salonunda ‘İzmir’de E-ticaret Zirvesi 2019’ etkinliği düzenledi. Toplantıda açılış konuşması yapan EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros, İzmir’in e-ticarette atak yapması gerektiğini vurgulayarak hak ettiği konuma gelmesi gerektiğini belirtti. E-ticaret […] getirdiklerini kaydeden EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros, “E-ticaretin dinamiklerini ve İzmir’deki yerini konuşmak için bir aradayız. Eskiden kataloglardan baktığımız ürünleri artık internet üzerinden alıyoruz. 2019 yılında global olarak 3,5 trilyon ABD Dolarına erişeceği ön görülen pazarda Çin 634 milyar Dolar, ABD 504 milyar Dolar, Japonya 123 milyar Dolar, Birleşik Krallık 103 milyar Dolar ve Almanya 70 milyar Dolar olarak ilk 5 sırada yer alıyor.

Türkiye’de 2017 yılında yüzde 4,1 olan online perakendenin toplam perakendeye oranı 2018 yılında yüzde 5.3’e yükselmiştir. Bu oranla Türkiye gelişmekte olan ülkelerin ortalamasını yakından takip etmektedir. Bilişim Sanayicileri Derneği tarafından Türkiye e-ticaret Pazar büyüklüğü raporunda sektörel büyüklükleri sırasıyla perakende dışı işlemler için 28,4 milyar TL, perakende işlemlerde ise 31,5 milyar TL olarak belirlenmiştir. Türkiye’de daha çok İstanbul merkezli firmaların çalıştığını görmekteyiz. Ancak yüzyıllardır ticaretin beşiği olan ve vasfını halen sürdüren […] Bugün ki zirvemiz bu yolda atılan adımdır” dedi.
“Normal mağaza açmaktan daha kolay”
E-ticaret sitesi kurmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Akıllı Ticaret (Orion Yazılım) kurucusu Utku Bilgin, “E-ticaret sitelerinin yanında birçok iş ortağına ihtiyaç var. E-ticarette markanızı belirlemelisiniz ve akılda kalıcı olmalı. E-ticaret sitenizi kurduğunuzda dijital reklamları ve sosyal medyayı kullanmalısınız. Instagram gibi sosyal ortama entegre ederek çeşitli pazar yerlerinde ürünlerinizi sergileyebilirsiniz […] destek çok önemli. Müşterilerimizin yüzde 90’ı ‘biz bu işi bilmiyoruz’ diyor. Sıfırdan başlıyorlar. ‘Nasıl?’ sorusu hep bize soruluyor. Sizi yönlendirebilecek insanlarla çalışmanızı öneriyorum. Güvenilir insanlarla işe başlamak en önemli nokta. İş planınızda sizlere yol gösterecek kişilerle çalışmanız gerekir. Bir kişinin ya da bir firmanın yapması mümkün değil. E-ticaret yaparken 10-15 firmayla çalışır konuma geliyorsunuz. Ayrıca ‘Bazı ürünler internetten satılır mı satılmaz mı?’ diye düşünmeyin. Davlumbaz, kapı kolu gibi ürünler bile satılıyor. Ürün online satışta karlı mı bunu analiz etmeniz gerekiyor. O iş olmaz, bu sektör olmaz gibi lafları ciddiye almayın. Çok fazla müşterimiz çok değişik iş kollarından ürünler sattı. İnsanlar deniyorlar ve başarıyorlar. Normal bir mağaza açmaktan çok daha kolay” şeklinde konuştu. “E-ticaretle dünyaya açılmanız zor değil”
E ticarette girişimcilerine yönelik önerilerini aktaran Utku Bilgin, “Doğru […] 7/24 insanların elinde tuttuğu bir ekran var. Bildirimlerle müşteriye anında ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
“Güvenlik önemli”
Pay/TR CEO’su Tarık Tombul ise, firma olarak sanal POS cihazları ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, “Biz KOBİ’lerin satışlarını tek bir elden satışlarını yapmalarını sağlıyoruz. PAY/TR İzmir ve Ege Bölgesi’nde çok bilinen bir firma ihracat tarafına yoğunlaşacak şekilde büyümeyi amaçlıyor. Neden İzmir sorusunu soruyorlar. İzmir, batıya açılan anahtar […] bir şehir. PAY/TR’yi İzmir’den tüm dünyaya açacağız. İlk hedefimiz Körfez ülkeleri” dedi. İnternet işlemlerinde güvenliğin büyük önem taşıdığını söyleyen Tarık Tombul, “Yapay zeka sistemleri var. ğrneğin sürekli alışveriş yaptığınız sitelerin dışında bir yerden alışveriş yapılıyorsa sizi sistemimiz hemen uyarıyor” dedi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: