destek kredisi başvurusu hangi banka verecek?

HomeTürkiye Ekonomisi

destek kredisi başvurusu hangi banka verecek?

KGF KOBİ 'ler, KGF Destek Kredisi sayesinde KGF kefaleti ve uygun maliyetlerle krediye erişim imkanına sahip olacak. KGF Destek Kredisi'nden yararlanm

“Geleceği doğru okumak için pandemide doğan 5 milyon yeni dijital müşterinin davranışları incelenmeli!”
Bakan Pekcan duyurdu! e-Ticarette o sayı artıyor
Pandemi sürecinden sonra normalleşme günlerinin başlamasıyla çalışmalarına …

KGF KOBİ ‘ler, KGF Destek Kredisi sayesinde KGF kefaleti ve uygun maliyetlerle krediye erişim imkanına sahip olacak. KGF Destek Kredisi’nden yararlanmak isteyenler bugün itibarıyla Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Katılım Bankası,, Halk Bankası, QNB Finansbank, VakıfBank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası Kredi Bankası

KOSGEB hibe destek kredisi nasıl alınır, başvuru şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde 2019 KGF KOBİ destek kredisi başvurusu hangi banka verecek? KOSGEB hibe destek kredisi nasıl alınır, başvuru şartları nedir? Kredi Garanti Fonu ‘nun (KGF) öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve KOBİ’lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlayan “KGF Destek Kredisi Projesi” bugün itibarıyla hayata geçirildi. AA muhabirinin KGF’den edindiği bilgiye göre, KOBİ’ler, KGF Destek Kredisi sayesinde KGF kefaleti ve uygun maliyetlerle krediye erişim imkanına sahip olacak. KGF’nin öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve bugün itibarıyla uygulamaya konulan projeyle KOBİ’lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanıyor. Yeni yönetmelikle KOBİ, “250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler.” olarak tanımlandı.
KREDİ YÜZDE 80 KEFALETLE KULLANILABİLECEK
Söz konusu proje kapsamında KOBİ’ler azami 500 bin liralık krediyi yüzde 80 KGF kefaletiyle kullanabilecek. Portföy Garanti Sistemi ile kullandırılacak kredilerin vadesi 12 aya kadar geri ödemesiz olacak. Süre asgari 36 ay, azami 60 aya kadar uzatılabilecek.

KGF Destek Kredisi’nden yararlanmak isteyenler bugün itibarıyla Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Alternatif Bank, Halk Bankası, QNB Finansbank, VakıfBank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım

Bankasına başvurabilecek. REEL KESİM VE BANKACILIK SEKTğRÜNÜN TALEBİ
KGF Destek Kredisi Projesi, Avrupa Yatırım Fonunun KGF’ye sağladığı hibe fonla hayata geçirilen “KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı’nın devamı olarak planlandı.

COSME Programı’na gösterilen yoğun ilgi sonucu kısa sürede önemli bir kredi hacmine ulaşılmıştı. Hem reel sektörden hem de bankacılık sektöründen projenin devamı yönünde gelen talepler dolayısıyla KGF Destek Kredisi Projesi de uygulamaya konuldu.
KGF DESTEĞİ
COSME Programı ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Kredi Garanti Fonu (KGF) ile Avrupa Yatırım Fonu arasında kontrgaranti anlaşması imzalandı. Bu kapsamda Avrupa Yatırım Fonu tarafından KGF’ye kontrgaranti anlaşması ile hibe fon sağlanacak olup, KGF’nin kefalet işlemleri Kredi Garanti Fonu’nun özkaynaklarından yapılacak. KGF bu kredilerin yüzde 80’ine kefalet verecek.
16 BANKA DEVREDE
KGF’den yapılan açıklamaya göre; sağlanacak kefalet desteği ile her bir KOBİ, 12 ayı ödemesiz dönem olmak üzere toplam 60 ay vade ile 1 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek. KOBİ’ler COSME Programı için Akbank, Alternatif Bank, DenizBank, Garanti Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, VakıfBank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olmak üzere projeye dahil olan toplam 16 bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu proje kapsamında KOBİ’lere yaklaşık 3 milyar lira tutarında kredi kullandırılması bekleniyor.
KEFALETLERİN YÜZDE 72’Sİ KOBİ’LERE KGF’nin 2018 Faaliyet Raporu’na göre; kurum tarafından, 1994-2018 yıllarını kapsayan dönemde 440 bin 762 firmaya toplam 286 milyar 676 milyon lira tutarında kefalet verildi. Bu dönemde KGF özkaynakları ve Hazine’nin […] firmaya 75 milyar 357 milyon lira kefalete karşılık 85 milyar 942 milyon lira kredi kullandırıldı. 1994-2018’i kapsayan dönemde verilen kefaletlerin yüzde 92’si 2017 ve 2018’de gerçekleşti. Verilen kefaletlerin yüzde 72’si KOBİ’lere, yüzde 28’i ise KOBİ dışı işletmelere sağlandı.
BAŞLANGIC DESTEÄžİ 20 BİN LİRA
KOBİ’lere personel gideri için 150 bin lira, başlangıç sermayesi desteği için 20 bin lira, proje danışmanlık desteği için 25 bin lira, eğitim desteği için 10 bin lira, sınai ve fikri mülkiyet […] bin lira destek sağlanıyor.
Ar-Ge ve İnovasyona 750 Bin Liralık Destek
Küçük ve Orta ğlçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, “Ar-Ge, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri” başlığı altında, fikrini ürüne dönüştürmek isteyenlere 750 bin lirası “Ar-Ge ve İnovasyon”, 818 bin lirası “Endüstriyel Uygulama” alanlarında olmak üzere, 1 milyon 568 bin lira destek veriliyor.
Hangi Fikirler Destek Kapsamında?
Ar-Ge ve İnovasyon Programı ile bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ’lerle girişimcilerin geliştirilmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi veya hizmet üretilmesi konularında projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen, ihracat odaklılar başta olmak üzere yeni bir vizyonla bütün KOBİ’lere destek sağlanıyor.
KOBİ Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?
Desteklerden yararlanmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın internet sitesinden de indirilebilen formları doldurarak KOSGEB’e başvurmak gerekiyor. Başvuru Formları ile ödeme talep formları KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden hazırlanarak onaylanıyor.
Geri ğdemeli 500 bin, Geri ğdemesiz 150 Bin Lira
KOSGEB, “Endüstriyel Uygulama Programı” kapsamında da yeni bir ürünün üretilmesi, kalitesinin artırılması, maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin uygulamaya alınması, ürün veya süreçlerinin pazara uygun biçimde ticarileştirilmesi amacıyla hazırlanan projeleri destekliyor.

Söz konusu programla 818 bin liraya kadar projelere destek veriliyor. Bu alanda kira desteği başlığı altında 18 bin lira, makine-teçhizat, donanım, sarf malzemesi, yazılım ve tasarım giderleri desteği adı altında geri ödemesiz 150 bin lira, geri ödemeli 500 bin lira, personel gideri desteği altında da 150 bin lira projelere destek sağlanıyor.
Hangi Destek Kaç TL?
KOBİ’lere personel gideri için 150 bin lira, başlangıç sermayesi desteği için 20 bin lira, proje danışmanlık desteği için 25 bin lira, eğitim desteği için 10 bin lira, sınai ve fikri mülkiyet hakları desteği için 20 bin lira destek sağlanıyor.

Ayrıca, proje geliştirme desteği kapsamında, proje tanıtımına 5 bin liraya, yurt içi-dışı kongre, konferans, fuar-teknolojik iş birliği ziyaretlerine 15 bin liraya, test, analiz, belgelendirmeye 25 bin liraya kadar destek veriliyor.
GENÇLERE TEŞVİK
Genç girişimcilerin, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren 3 vergilendirme döneminde, elde ettikleri kazançların yıllık […] çalışılması gerekiyor. Vergi dairesinden ‘Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası Belgesi’almak gerekiyor.
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Hibe ve kredi desteği almak için KOSGEB’e kaydolan, kursa giden ve daha sonra girişimcilik sertifikası alan gençler, iş fikirlerini hayata geçirmek için proje ve iş planı hazırlıyor. İş fikri kabul edilene hibe ve kredi olmak üzere, toplamda 150 bin TL’lik destek sağlanıyor. Devlet desteğiyle de olsa iş kurmak ve devam ettirmek ciddi ve maliyetli bir iştir. Bu nedenle devlet, özellikle iş hayatına yeni atılan 18-30 yaş grubundaki gençlere daha fazla destek sağlıyor.
PÜF NOKTASI NEDİR?
Hibeden yararlanmak için kurs veya sertifika sahibi olmak yetmiyor. İşin zor ve kabul gören aşaması, sektör […] ve perakende ticaret

Konaklama

Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler

Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri

Seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetleriyle ilgili faaliyetler

Büro yönetimi, büro desteği ve iş destek faaliyetleri.
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
– İşe başlamanın kanuni süreçte bildirilmiş olması

– Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından idare edilmesi

– Tüm ortakların işe başlama tarihi itibarıyla uygun şartları (29 yaşını doldurmamış olma şartı da dahil) taşıması

– İşletmenin üçüncü dereceye kadar akrabadan devralınmamış olması

– Mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması.
KOBİ NEDİR?
Yeni yönetmelikle KOBİ, “250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler.” olarak tanımlandı.
Yönetmelikteki değişiklikle KOBİ’ler şu şekilde sınıflandırıldı:
“- Mikro işletme: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon lirayı aşmayan işletmeler.

– Küçük […] eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon lirayı aşmayan işletmeler.”
KOSGEB NEDİR?
Küçük ve Orta ğlçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan ama halk arasında kısaltması ile yani KOSGEB olarak bilinen kurumdur. Eski ismiyle Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yeni ismiyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak görevini yerine getirmektedir. 1990 yılında kuruluşu tamamlanmıştır.

Ülkemizde sosyal ihtiyaçların ve ekonominin karşılanabilmesi adına orta ve küçük ölçekli işletmelerin etkisi ve sanayideki payını artırmak amacıyla kurulmuştur. KOSGEB ayrıca bu işletmelerin rekabet güçlerini ve seviyelerini artırma amacına da hizmet etmektedir. Bir diğer hizmeti ise; KOBİ’lerin rekabet düzeyini artırmak ve ihracat, kurumsallaşma ve Ar-Ge gibi mevzularda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: